Quantcast

El vent dificulta les tasques d'extinció de l'incendi a Huelva

Els mitjans aeris s'enfronten a un dens núvol de fum que dificulta la visió, per la qual cosa en els primers moments només han pogut treballar els avions més petits. La Unitat Militar d'Emergències s'ha sumat aquesta matinada al pla Infoca, després que la Junta d'Andalusia hagi sol·licitat la seva intervenció, per sufocar el foc que es desencadenés ahir a la tarda a Minas de Riotinto.
El delegat del Govern a Andalusia, Antonio Sanz, ha destacat la complexitat de les tasques d'extinció, per l'orografia del terreny, i ha mostrat la seva inquietud davant la rotació del vent que evolucionarà durant tot el dia. Per la seva banda, en declaracions a la Cadena Ser, la presidenta de la Junta, Susana Díaz, ha llançat una crida a la responsabilitat de tots els ciutadans, davant l'estiu tan sec que s'espera. A més ha aprofitat per elogiar el treball del INFOCA, que aquest matí, ha desplegat més de 150 bombers forestals, 17 vehicles pesats i 4 bulldozers, entre altres mitjans.
Tant el Campillo, com Mines de Riotinto es troben lliures de foc, de manera que moltes de les 400 persones que havien hagut de ser desallotjades en els primers moments, han pogut tornar a casa seva. Això sí, romanen desallotjats 75 usuaris i 20 monitors de l'Associació Protectora de persones amb Discapacitat Intel·lectual de la Conca Minera (ASPROMIN) que es troben al pavelló esportiu de Mines de Riotinto i en altres centres de l'entitat.