Quantcast

Fernàndez, reelegit president dels psicòlegs, té el repte la cobertura dels serveis per part de la CASS

El Col·legi de Psicòlegs d'Andorra acaba de renovar la junta en una assemblea general celebrada recentment i continuarà com a president Òscar Fernàndez, que ha estat en el càrrec els darrers dos anys. Entre els reptes més importants que creu que té per endavant la nova junta hi ha que els serveis que presten els psicòlegs estiguin dins la cartera de serveis i, per tant, coberts per la CASS, i també que es pugui regular la professió, tal com explica Fernández.

El president de l'entitat fa un balanç satisfactori de la feina que s'ha fet en aquests darrers dos anys i posa en relleu, per exemple, que ara com ara s'està “més a prop que altres vegades” d'aconseguir el conveni amb la CASS, ja que “s'ha superat l'etapa en què es qüestionava si els serveis dels psicòlegs havien de ser o no” dins la cartera de serveis coberts per la parapública, mentre que ara el que “falta és saber el quan i el com”; és a dir, si aquesta entrada en la cartera de serveis es farà “de manera progressiva” o si els pacients hauran d'anar primer al metge de capçalera o hi podran accedir directament, entre d'altres qüestions. Per tant, esperen que tots aquests detalls es puguin anar concretant i s'aconsegueixi, finalment, que els serveis dels psicòlegs estiguin coberts per la CASS en un termini de temps més o menys breu.

Pel que fa a la regulació de la professió, Fernàndez explica que no hi ha una llei que serveixi per regular l'exercici de la professió i que és necessària tenint en compte les diferents branques de la psicologia i l'evolució que ha experimentat en els darrers anys. Creu, per tant, que cal definir en cada camp els requisits per poder exercir i així “garantir la qualificació dels professionals i que l'atenció al pacient és de qualitat”.

Altres projectes que tenen sobre la taula i que han de donar continuïtat a la feina ja endegada és que els psicòlegs puguin integrar un equip d'emergències i catàstrofes, una qüestió que ja han tractat en diferents reunions i que ara es troba sobre la taula del ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior.

També es pretén donar continuïtat i potenciar el servei d'atenció gratuïta que ofereix el col·legi i en el qual hi ha hagut moments de molta demanda i altres en què ha estat menor, motiu pel qual des del col·lectiu es vol fer incidència per recordar als ciutadans que tenen al seu abast aquest servei.

De moment, la junta està integrada per quatre persones, amb Fernàndez com a president, Elena Mas com a secretària, Sònia Bigordà com a tresorera i Arnau López com a vocal, i s'espera que hi pugui haver noves incorporacions.