Quantcast

Sóc client de BMN: com m'afecta la fusió amb Bankia?

1) Canvis en el número de compte
Una de les conseqüències de l'absorció de BMN per part de Bankia és el canvi del nombre que identifica qualsevol compte bancari, que es coneix com IBAN. Aquesta modificació permetrà la integració en els sistemes de l'Bankia i tan sols constitueix una gestió administrativa, que haurà de ser comunicada a cada usuari sense que impliqui cap cost.
En principi, Bankia s'hauria encarregar de reconduir a aquest nou número de compte tots els pagaments i rebuts domiciliats que tingués el client. No obstant això, és recomanable controlar que el canvi s'ha realitzat adequadament i facilitar l'IBAN a possibles clients o proveïdors perquè no es produeixi cap problema en el pagament de factures.

2) Tancament de oficines
tot i que Bankia no s'ha pronunciat al respecte, la integració també podria suposar el tancament de part de les oficines de BMN, sobretot en les zones en les que l'entitat que presideix José Ignacio Goirigolzarri té més pes. En el cas que un client es veiés afectat pel tancament d'una sucursal, Bankia hauria de realitzar totes les gestions que això comporti i informar a l'usuari de quin serà la seva nova oficina de referència.

3) Canvi en les condicions dels productes
la integració de BMN a Bankia podria portar amb si la desaparició d'alguns productes d'estalvi o canvis en algunes de les seves condicions. Ara bé, la forma d'efectuar aquests canvis i la manera de comunicar-ho als clients depèn del tipus de producte de què es tracti, atès que la normativa regula de diferent manera el procediment per a productes amb contracte indefinit i per a aquells que tenen "data de caducitat ".

4) Protecció dels estalvis
El Fons de Garantia de Dipòsits ofereix un suport de fins a 100.000 euros per entitat i per titular per a tots aquells consumidors que mantinguin la seva diners en comptes o dipòsits a termini fix. Per tant, fins ara, si un consumidor tenia part dels seus estalvis a BMN i una altra part a Bankia, comptava amb una doble protecció: 200.000 euros de suport.
Amb la fusió de tots dos bancs, la cosa canvia: en passar a convertir-se en un únic banc, la protecció es redueix a 100.000 euros, cosa que s'ha de tenir en compte per aquells estalviadors que mantinguin un saldo superior a l'entitat.

5) què passarà amb els clients amb hipoteques o préstecs?
Per als clients amb un préstec o una hipoteca pendent, l'absorció de BMN no suposa cap problema. Simplement hauran de seguir abonant el seu deute tot i que, a partir d'ara, es la pagaran a Bankia.

6) Què comptes i productes d'estalvi pot oferir Bankia? En cas que Bankia decideixi oferir noves condicions als clients amb comptes, les principals alternatives serien compte ON (compte corrent) i el pla "per ser tu" per a clients amb nòmina, dues ofertes i un punt política de comissions.

Per a més informació KELISTO.ES