Quantcast

BANKIA absorbeix el Banc Mare Nostrum

Els consells d'administració de Bankia i BMN es reunien aquest dilluns per donar llum verda a la seva integració. Una operació esperada pel sector financer, i amb la qual, segons els seus responsables, es crea valor des del primer any i permetrà incrementar el benefici per acció de Bankia un 16%. Després de l'anunci, Goirigolzarri ha assenyalat que la notícia és una bona notícia per a tots: “L'operació de fusió de Bankia i BME és una gran notícia per a tots els accionistes de Bankia, però també és una gran notícia per als contribuents espanyols perquè, en definitiva, aquesta operació ens permetrà incrementar la nostra capacitat de devolució dels ajuts públics”.

Però en què consisteix aquesta operació?

Bankia lliurarà als accionistes del banc murcià 205.600.000 d'accions noves de Bankia, el que es tradueix en un 6,7% del capital del grup fusionat, un cop completada l'operació. En aquest moment, Bankia comptarà amb un capital del 3.085.000 d'accions. Amb l'actual composició dels accionariats de les dues entitats, l'Estat, a través del FROB, que és el principal accionista de les dues comptarà amb un 66,56% del capital aproximadament; els accionistes privats de Bankia comptaran amb el 31,11% i els de BMN, el 2,33%.