Quantcast

Beatriz Robinat, Paula Moreno i Kellian Castera guanyen el premi Coca-Cola de Relat Breu

Dels 133 estudiants que enguany han participat en la fase final del premi, Beatriz Robinat, Paula Moreno i Kellia Castera han estat els guanyadors de la 10a edició dels premis Coca-Cola de Relat Breu. La primera s'ha emportat el premi pel seu escrit en català anomenat 'La societat actual'. Moreno s'ha endut el premi pel breu en castellà 'Estoy aquí' i Castera ha guanyat en la categoria francesa amb l'escrit 'L'anniversaire du restaurant de mon père'.

El concurs consta d'una fase escolar, en què participen gairebé 900 alumnes de 14 anys, i d'una fase final, en què els dos alumnes de cada classe escollits per representar els seus centres educatius elaboren un relat en llengua catalana, castellana o francesa, a partir d'una frase donada. Un cop arribats a aquest punt, un jurat format per professors dels tres sistemes educatius escull els treballs finalistes de cada llengua. Un segon jurat, format per personalitats de l'àmbit de la cultura i l'educació d'Andorra, resol la classificació final. Dels 133 alumnes que han participat a la fase final, 53 ho han fet en llengua catalana, 47 en llengua castellana i 33 en llengua francesa. 

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha destacat que el premi «és especialment rellevant ja que uneix els tres sistemes educatius, que són el fruit de la riquesa del país». L'acte de lliurament de premis també ha servit per lliurar obsequis als finalistes i accèssits de cada categoria. D'aquesta manera, Noa González ha estat la finalista en la categoria de llengua francesa i Anabel González i Paula Azcurra han rebut un accèssit cadascuna en la categoria de llengua castellana. Finalment, en llengua catalana, Laia Hernández ha estat la finalista, i Inés Vaíllo i Marín Moreno han estat les accèssits de la categoria. 

L'acte ha comptat amb la presència del grup andorrà Madretomasa, que ha amenitzat la cerimònia. El guanyadors s'han emportat una tauleta digital i els finalistes i accèssits una càmera go-pro. Coca-Cola European Partners Iberia i la distribuïdora andorrana Disand, amb la col·laboració del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, són els encarregats d'organitzar el premi Coca-Cola de Relat Breu d'Andorra.