Quantcast

May pretén endurir la política antiterrorista després de l'atemptat a Londres

Theresa May, primera ministra britànica, va comparèixer aquest diumenge davant els mitjans de comunicació per anunciar que endurirà la política antiterrorista del país després de l'atemptat ocorregut al centre de Londres aquest dissabte a la nit. “És hora de dir que ja n'hi ha prou. Les coses han de canviar a l'hora de fer front a l'extremisme i el terrorisme, sentenciava la ministra.

L'atac perpetrat aquest dissabte es va produir a pocs dies de la celebració de les eleccions generals aquest dijous al Regne Unit, un eleccions que no es posposaran tot i els atemptats.

Mai va presidir el comitè d'emergències Cobra on va proposar la revisió de la legislació antiterrorista per donar més poder a les forces de seguretat en aquest àmbit. Aquesta reacció de May suposa un canvi respecte a la reacció que va tenir el Govern després dels atemptats de Westminster i Manchester.

El primer va ocórrer el 22 de març quan un home va atropellar a desenes de persones al pont de Londres per després xocar contra la tanca del Parlament matant a cinc persones; el segon va tenir lloc dos mesos després a la sortida del concert d'Ariana Grande a Manchester on un terrorista suïcida va matar 22 persones. En cap dels casos la policia britànica va reclamar més efectius.

Ara Theresa May ha assegurat que “no podem pretendre que les coses puguin continuar com fins ara”. Per aquest motiu, creu que és necessari que es revisi la política antiterrorista del país per assegurar que la policia i els serveis de seguretat compten amb els poders suficients per actuar de manera efectiva.

“Hi ha massa tolerància cap a l'extremisme al nostre país“, afirmava May. A causa d'això, la primera ministra britànica ha anunciat la imposició de penes més dures per a alguns delictes i noves mesures per evitar la radicalització a través d'Internet.

També va recordar que Regne Unit ha viscut tres atemptats en menys de tres mesos. Atemptats que assegura que no estan relacionats però que guarden una relació única, que van ser perpetrats per l'extremisme islàmic, una ideologia que “predica l'odi, busca la divisió i promou el sectarisme”.