Quantcast

Maza es reuneix amb Moix per decidir sobre el seu futur en Anticorrupció

Manuel Moix , fiscal en cap Anticorrupció podria anunciar aquest dijous la seva dimissió en una reunió amb José Manuel Maza, fiscal general de l'Estat. Moix ha perdut els suports amb què comptava després descobrir-se que des de 2012 és titular, al costat del seu germans, del 25% d'una societat a Panamà.

Els seus companys han demanat la seva dimissió i el Govern s'ha distanciat del cas tot i que aquest dimarts Mariano Rajoy va mostrar la seva confiança en Moix. Soraya Sáenz de Santamaría ha eludit donar el seu suport al fiscal en cap anticorrupció i ha recordat que el seu nomenament i possible destitució correspon al fiscal general de l'Estat.

Ha estat l'Associació de Fiscals qui ha demanat a Moix que posi el seu càrrec a disposició de Maza a l'entendre que la seva participació en una societat de Panamà "compromet la imatge d'imparcialitat de la institució".

El ministre de Justícia, Rafael Catalá , ha assegurat que Moix ha ofert tota la informació sobre el seu patrimoni i ha recalcat que correspon al del fiscal general de l'Estat proposar un expedient per a remoure. A més, l'oposició ha demanat la dimissió de Moix i ha instat Maza que "actuï immediatament" contra el fiscal en cap Anticorrupció.