Quantcast

Sant Julià obrirà la nit del dilluns de la festa major amb una fusió entre Ramon Mirabet i l'ONCA

L'ONCA actuarà per primera vegada a la festa major de Sant Julià. Però, en aquest cas, no ho farà sola, sinó que estarà acompanyada del cantant català de pop, Ramon Mirabet. Sant Julià ha apostat per aquest maridatge com a plat fort de la nit de concerts de dilluns, que enguany es celebrarà el 31 de juliol.

El conseller de Cultura, Josep Roig, ha assegurat que s'ha triat aquesta fusió “fresca i atrevida” amb l'objectiu de buscar l'efecte sorpresa, que, a la festa major de la parròquia, mai s'havia unit una orquestra de cambra amb un artista pop. El conseller ha assegurat que la participació de Mirabet en la celebració els “omple d'orgull” perquè la festa major pretén ser un aparador de les novetats musicals en l'àmbit espanyol i andorrà i “enguany amb Mirabet no serà una excepció”.

El director artístic de l'ONCA, Gerard Claret, ha assegurat que una de les característiques de l'orquestra és la versatilitat i que sempre intenten apostar per aquest tipus de reptes. L'orquestra ja ha actuat conjuntament amb grups com Love of Lesbian o Blaumut. Per a Claret, quan s'ajunten dos estils de música diferents, l'esforç que s'ha de fer per ambdues parts és enriquidor i “això s'acaba transmetent des de l'escenari”.

Claret ha lloat la música de Ramon Mirabet i ha assegurat que es posaran a la seva disposició “per ser el millor instrument possible i recalcar el seu estil musical”. L'artista català presenta el seu segon disc 'Home is where the heart is', després de saltar a la fama per ser l'autor de la darrera cançó de l'anunci d'Estrella Damm.

Tot i que ja havia tingut un primer contacte musical amb el Principat, serà el primer concert oficial de Mirabet al país. És la primera vegada que el músic actuarà amb una orquestra de cambra al costat i el seu objectiu és donar una dimensió nova a les cançons i que el resultat “sigui una fusió perfecta que pugui gaudir no només la gent, sinó també jo i l'ONCA”.

L'artista ha assegurat que mai es planteja els concerts prèviament, ja que creu que cada concert té la seva ànima i la seva història. Per a Mirabet, “el més maco és deixar-me sorprendre per l'ONCA i per Sant Julià”. A més, l'artista ha comentat que es quedaria a Sant Julià per gaudir dels altres concerts de la festa major: “no només tinc ganes de tocar sinó de viure la festa, la parròquia i el Principat”.