Quantcast

Podem retiraria la seva moció si el PSOE presentés la seva

Podem s'ha compromès a retirar la moció de censura que va presentar el divendres 19 de maig contra Mariano Rajoy en el cas que el PSOE accedeixi a presentar la seva en les pròximes setmanes.

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, ha justificat aquest oferiment per la campanya realitzada per Pedro Sánchez, que denunciava l'abstenció del seu grup i que va permetre la investidura de Rajoy.

Per això, Podem exigeix al PSOE que demostri les seves intencions amb fets i no amb promeses, de manera que demanen que presentin una moció de censura.

“Nosaltres entenem que és el moment de passar de les paraules als fets. Si aquest fet es produeix, no un compromís o una promesa, sinó el fet de registrar-la, retiraríem la nostra per fer viable la moció del PSOE”, ha assenyalat el portaveu.

Si no ho fa, Podem seguirà endavant amb els seus plans de censurar al president del Govern amb Iglesias com a candidat alternatiu.

Echenique ha assegurat que Iglesias ha intentat al llarg del matí posar-se en contacte amb Sánchez per traslladar-li la seva oferta, però “no ho ha aconseguit”. La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, sí que ha pogut parlar amb el cap de gabinet de Sánchez, Juanma Serrano, a qui li ha donat la notícia i qui li ha dit que intentaria que els polítics parlessin al llarg de la tarda.