Quantcast

Les infraccions penals es mantenen el 2016, però creixen els comissos de tabac, haixix i marihuana

La policia va dur a terme al llarg de l'any passat un total de 12.421 intervencions a requeriment de la ciutadania, una xifra que representa un increment de 2.000 actuacions més respecte de l'any anterior. El volum d'infraccions penals s'ha mantingut més o menys estable, i es van situar en 1.436, i les contravencions penals també van registrar una xifra similar respecte del 2015. El que cal destacar és l'increment notable en els comissios de paquets de tabac, que passen de 24.000 a 100.869, i també de marihuana i haixix.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha remarcat que l'increment d'actuacions suposin que la policia sigui “més proactiva” i en canvi el volum d'infraccions penals es mantingui estable, la qual cosa significa “que no hi ha més inseguretat o més comissió de delictes”, al contrari, creu que les “quotes de seguretat” al país es mantenen altes. En els aspectes sobre els quals cal incidir, la feina de la policia se centrarà especialment en ser “més incisius” en la seguretat viària, ja que l'any pasasat es va aconseguir que no hi hagués cap accident mortal però en canvi van augmentar els que van acabar amb danys materials.

El director de la policia, Jordi Moreno, de la seva banda, creu que cal fer “més xerrades a les escoles” per conscienciar els joves” sobre certs aspectes com els delictes a les xarxes socials o els productes estupefaents.