Quantcast

Els bombers treballen per controlar un vessament d'hidrocarburs al rec d'Engordany

Els bombers treballen per controlar un vessament d'hidrocarburs que ha contaminat el rec d'Engordany aquest dilluns al migdia. L'avís l'han rebut a les 15.15 hores i tot sembla indicar que l'origen del gasoil prové d'un dipòsit domèstic d'un xalet particular situat a la part alta d'Engordany, que en el moment dels fets l'estava omplint una empresa especialitzada. Els bombers han informat que estan treballant per localitzar l'origen del vessament i per netejar el rec amb unes barreres per absorbir el producte. De moment, es desconeix si l'hidrocarbur ha arribat al riu i tampoc s'ha informat de la quantitat vessada. Segons fonts pròximes al cas, els treballs per carregar el dipòsit s'haurien iniciat a les 13 hores, i s'investiga si la fuita s'ha produït en l'embrancament de la mànega amb el dipòsit, o per contra és el dipòsit el que tindria alguna fuga. A més, segons les mateixes fonts, les restes d'hidrocarbur podrien continuar presents al rec durant un parell de dies. A banda dels bombers, al lloc dels fets s'hi han desplaçat inspectors i tècnics de Medi Ambient, que procediran a aixecar una acta i a cursar la corresponent denúncia per contaminació mediambiental.