Quantcast

Es fan més estudis per “tranquil·litzar” els veïns de l'Aldosa

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de FEDA, Sílvia Calvó, s'ha manifestat aquest divendres sobre el fet que un grup de veïns de l'Aldosa de la Massana hagi expressat el seu neguit sobre el fet que es construeixi una estació transformadora de FEDA al bosc del Bisset. Calvó ha explicat que s'estan “complementant estudis per tranquil·litzar” els veïns sobre l'impacte sanitari d'aquesta infraestructura, i ha afegit que també es “treballa per integrar millor” aquesta instal·lació al medi.

Calvó ha posat en relleu que es va reunir amb els membres de la plataforma i que durant la trobada els veïns van posar els “seus neguits sobre la taula”, entre els quals, l'afectació sanitària. La titular de Medi Ambient ha destacat que ja tenien “unes mesures” que van “compartir” amb els veïns i que espera que els hagi “tranquil·litzat”, ja que els nivells d'emissió són “propis d'electrodomèstics petits”.

També ha destacat que la zona prioritària per a la construcció de l'estació (que ha dit que és necessària per evitar possibles talls) és la del bosc de Bisset, ja que es tracta d'una infraestructura prevista des del 1991 i les línies que s'han fet han estat pensades amb aquesta ubicació, si bé s'està estudiant una altra “alternativa per veure si se'n podria prescindir”. Tot i així, ha incidit que “tot va en el sentit” que es faci en la zona prevista inicialment. També ha remarcat que les obres no han començat i que només s'han fet estudi geològics i geotèrmics.