Quantcast

Cedir un gat a la gatera costarà un màxim de 40 euros

L'obertura de la gatera oficial, ara farà un mes, ha motivat la publicació al BOPA aquest dimecres d'un decret d'aprovació de preus públics aplicables als serveis prestats pel departament d'Agricultura, partint del Registre d'Animals de Companyia. Les tarifes són aplicables per als serveis que ofereix tant la gatera com també la gossera. En el cas de la nova gatera, els propietaris que vulguin cedir un cadell de gat hauran de pagar 25 euros, mentre que si és un gat adult, 40 euros. En el cas dels que vulguin adoptar, hauran de pagar 30 euros per als gats adults i 20 euros per als cadells. Haver de pagar per adoptar es justifica perquè són animals que han passat una revisió mèdica, estan esterilitzats, ja porten xip d'identificació, així com per un tema “de conscienciació”, ha plantejat el president de Laika, Josep Mas.

Pel que fa als propietaris que hagin perdut el seu animal i vagin a la instal·lació a recuperar-lo (aquest servei també és aplicable per als gossos), hauran de pagar 24,66 euros si és la primera vegada que els passa, 40,74 si és la segona i fins a 49,31 euros si és la tercera. Si l'animal no està identificat, hauran de pagar 32,16 euros. A aquestes tarifes se'ls ha de sumar l'estada diària des que el propietari és avisat des de la instal·lació, i que és de 3,50 euros per als gats, i de 8,58 euros per als gossos.

Pel que fa als preus per adoptar i cedir gossos, pateixen algunes modificacions. Cedir un gos adult puja fins als 90 euros. Si és una gossa adulta tindrà un cost de 131 euros i si és un cadell, 40,74. És el mateix preu per adoptar un cadell de gos, mentre que adoptar un gos adult costa 80,40 euros i una gossa, 121,13 euros.

Finalment, el passaport per a animals de companyia (obligatori i on hi consta tota la informació de l'animal) es marca en els 4,29 euros i la vacunació, en els 8,58 euros.