Quantcast

El Barcelona castiga els errors de l'Espanyol

El mitjapunta espanyolista va ser clau en la derrota 0-3 del seu equip davant el Barcelona. El Sanluqueño va tirar fora una ocasió claríssima als cinc minuts del començament -que va poder canviar l'esdevenir del partit-, i li va regalar el primer a Luis Suárez en una passada enrere en el 50 '. De res va servir el bon entramat defensiu que va idear Quique Sánchez Flores per anul·lar els culers. Messi va assistir a Rakitic en el segon i Suárez va aprofitar una errada en un refús de la defensa blanc i blau per fer el definitiu 0-3. Es compleix una dècada de l'última victòria a casa de l'Espanyol, en la història dels derbis a la Lliga.

Al Barcelona li costava generar ocasions de perill a la porteria de l'ex madridista Diego López. La teranyina tàctica de l'entrenador periquito s'estenia efecte, i ni Messi aconseguia desfer-se de tants jugadors espanyolistes al seu voltant. Els de Luis Enrique no trobaven el buit pel qual ficar-se, i així es va arribar al final dels primers 45 minuts.

Després de la represa, el Barcelona tot just va trigar cinc minuts a obrir el marcador de la forma més inesperada. José Manuel Jurado, probablement el jugador més fiable en la passada de l'equip blanc i blau, va enviar una pilota enrere que es va quedar en terra de ningú, i que el més llest de la classe com és Luis Suárez va saber aprofitar per anar-se'n sol contra el porter i fer el 0-1. L'uruguaià canviava així el partit i feia inútil el plantejament defensiu de Sánchez Flores. L'Espanyol ara havia de obrir-se en la recerca del gol.

Amb el marcador a favor, els blaugrana estaven més relaxats. Per contra, els espanyolistes començaven a deixar més espais i el Barcelona estava cada vegada més còmode. Va ser llavors quan va aparèixer el crac argentí, Leo Messi, en el minut 76 per fer una de les seves i assistir a Rakitic perquè, amb un colpeig subtil amb l'esquerra, posés la pilota al pal més allunyat del porter perico i acabés dins de la xarxa.

el 0-2 semblava massa càstig per la bona feina dels jugadors blanc i blaus durant una mica més d'una hora. No obstant això, el conjunt perico acabaria per rebre un major correctiu amb el tercer gol culer i segon en el compte particular de Luis Suárez. L'uruguaià es va aprofitar d'un error en el rebuig de la defensa espanyolista per plantar-mà a mà contra Diego López i batre-ho de nou.

Amb aquesta importantíssima victòria, els de Luis Enrique recuperen el liderat i tornen a ficar pressió al Reial Madrid en la lluita pel títol de Lliga, a falta de tres jornades (una més per al conjunt blanc).