Quantcast

La importació de carburants cau un 3% al març

La importació de carburants durant el mes de març ha estat de 17,23 milions de litres, segons informa el departament d'Estadística. Això vol dir que hi ha una variació percentual negativa respecte al mateix mes de l’any anterior del -3,0%. Aquest mes presenta una variació positiva el gasoil de locomoció, amb un +3,8%. Per contra, presenten variacions anuals negatives el fuel domèstic, amb un -12,4%, i la gasolina sense plom, amb un -0,2%.

En el primer trimestre del 2017, la importació dels carburants és de 51,16 milions de litres, amb una variació percentual positiva del +0,1%, en contraposició al mateix període de l’any 2016. 

Pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 177,91 milions de litres, el que suposa una variació positiva del +1,4% respecte als 175,44 milions de litres importats durant el període anterior.

La importació de carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, presenta una tendència estable en el darrer mes, tot i que negativa, i se situa en un valor del -0,1% en el mes de març.