Quantcast

62 padrins exerciten la memòria a les 'Memolimpíades' de Sant Julià

Escoltar unes cançons i endevinar l'autor, l'intèrpret o el compositor de cadascuna d'elles i el lloc on les han escoltat. Aquest és un exemple d'una de les diverses activitats que han practicat els 62 padrins i padrines participants a la quarta edició de les 'Memolimpíades', celebrades aquest dimarts a Sant Julià. Els exercicis formen part de “l'envelliment actiu, de menjar bé, d'activitats cognitives i actives i de relacionar-se entre ells”, ha explicat Núria Blanco, responsable de la Llar de Lòria, on s'han desenvolupat les activitats.

“Per fomentar les activitats de memòria, arran del marc de l'envelliment actiu, aquest any fem l'activitat de 'ment i moviment': exercitar la memòria bellugant-se”, ha explicat Blanco. Els padrins i les padrines provinents dels centres sociosanitaris Clara Rabassa i el Cedre, a més de totes les parròquies excepte Encamp i Escaldes-Engordany, s'han relacionat entre ells mitjançant diversos exercicis, alguns físics, altres assentats, i alhora han exercitat la memòria.

Són unes 'Memolimpíades', però sense el vessant competitiu, no hi ha guanyadors ni perdedors, ni s'atorguen premis, com s'havia fet en alguna edició anterior. “Són per gaudir de l'activitat, per passar-ho bé”, ha explicat Blanco. Les activitats han començat a les 10 hores i s'allargaran fins a les 17 hores, dinar inclòs.