Quantcast

Fernando López Miras, possible successor de Pere Antoni Sánchez a la presidència de Múrcia

Després d'anunciar la seva dimissió de la presidència de Múrcia per tal d'evitar "un govern tripartit del PSOE, Ciutadans i Podem" , Pedro Antonio Sanchez ha proposat com el seu substitut a Fernando López Miras.

López Miras és coordinador del PP de la Regió de Múrcia i haurà de ser elegit en un ple extraordinari d'investidura. A més, necessita el suport d'almenys un diputat de Ciutadans, ja que amb els vots dels diputats del seu grup no li val. Mentrestant, la consellera de presidència, Maria Dolors Pagán , se situarà al capdavant de l'Executiu en funcions. Per la seva banda, el PSOE ha anunciat que intentarà proposar a un president alternatiu.

López Miras és un jove polític d' 33 anys i natural de Lorca . És llicenciat en Dret , encara que mai va exercir l'advocacia. Té un màster en Direcció i Administració d'Empreses. El 2008 va començar a presidir les Noves Generacions del PP de Lorca i aviat va ascendir a la divisió juvenil del PP arribant a ser secretari general de Noves Generacions a la Regió de Múrcia.

El 2009 va ser nomenat director de gestió financera del Àrea de Salut de Lorca, però dos anys després va abandonar aquest lloc en ser inclòs en la candidatura de la circumscripció del Guadalentín per a les eleccions municipals. En aquests comicis va ser triat diputat del Grup Parlamentari Popular de l'Assemblea Regional de Múrcia, però va renunciar a 2014. Posteriorment va ser nomenat secretari general de la conselleria d'Economia i Hisenda, sota la presidència de Alberto Garre , fins a les eleccions autonòmiques de 2015. tot i tornar a ser elegit diputat regional, no va arribar a formar part del consell de Govern de Pedro Antonio Sánchez.