Quantcast

Andorra va registrar l'any passat 192 donacions de sang de cordó umbilical, 67 menys que el 2015

El Programa de donació de sang de cordó umbilical d'Andorra va obtenir 192 donacions durant l'any passat. Aquestes mostres recollides a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell s'envien al Banc de Sang i Teixits de Catalunya en el marc del Programa Concòrdia que custodia totes les mostres de sang de cordó umbilical procedents d'Andorra i d'altres territoris de l'Estat espanyol que no disposen de bancs propis. 

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, amb les 192 donacions, ocupa el sisè lloc entre 66 hospitals de Catalunya, Balears, Aragó, Extremadura, Navarra i Cantàbria. La llista l'encapçala l'Institut Universitari Dexeus amb 300 donacions. Cal destacar especialment que no s'ha detectat contaminació bacteriana en cap de les mostres procedents d'Andorra, la qual cosa posa de manifest que el procediment d'obtenció de les unitats de cordó és duu a terme amb uns nivells de qualitat molt elevats. 

Dins el marc del Programa Concòrdia s'han recollit 4.965 mostres de sang de cordó umbilical a tot l'Estat espanyol i Andorra, el que suposa un 22,5% menys que l'any 2015, en concret, 67 donacions menys que l'any 2015. Totes les mostres de sang de cordó umbilical del Banc de Sang i Teixits de Catalunya formen part del registre espanyol (Redmo) i del registre internacional (Netcord) i estan disponibles per a trasplantaments.