Quantcast

Ordino enllesteix l'assignació d'adreces a tota la parròquia amb la col·locació de 496 números

El Comú d’Ordino ha enllestit la col·locació dels 496 números d’edificis a tota la parròquia, i d'aquesta manera es posa fi al procés de senyalització de la via pública que va començar l’any 2006 amb la nomenclatura de 297 vials (carrers, places, avingudes, camins, travessies…), segons informa el Comú en un comunicat. Un cop acabada la implantació als carrers el 2012, es va començar la col·locació de números postals seguint un procediment de validació d’adreces. 

De forma paral·lela, s’han actualitzat les dades al cens de població, al cadastre, i a tots els registres administratius, de manera que consti una adreça única i vàlida per a cada edifici. El treball transversal al llarg d’aquests sis anys va començar al nucli antic d’Ordino i ha acabat al poble de la Cortinada amb el següent ordre: Segudet i Ordino; el Serrat i Llorts; Ordino i Sornàs; Arans, i la Cortinada. 

Segons la nota, la parròquia ha hagut de fer un esforç important per actualitzar i registrar totes les edificacions, ja que la majoria de vivendes eren identificades amb el nom de casa, que es posava a la Casa pairal. Quant als rètols que s’han utilitzat, tant per al nom de carrer com per al número, es va usar un disseny de l’escultor bilbaí Juanjo Novella en acer corten.