Quantcast

El Govern confirma la seva intenció de regular el dret a la 'desconnexió digital' dels treballadors

El Govern ha confirmat aquest dilluns que està estudiant la possibilitat de regular una nova normativa que reconegui el dret dels treballadors a la 'desconnexió digital' després d'acabar la seva jornada laboral.

< p> Així ho ha confirmat l'executiu en resposta al diputat del PDeCAT, Carles Campuzano, que havia sol·licitat saber si entre els plans del Govern es trobava el d'impulsar el reconeixement d'aquest dret: "La Secretaria d'Estat d'Ocupació està estudiant la possibilitat d'una regulació que reconegui el dret dels treballadors a la 'desconnexió digital' de la seva empresa, un cop finalitzada la seva jornada laboral ".

< strong> França ha estat el primer país europeu en aprovar aquest tipus de legislació. El passat mes de gener va entrar en vigor l'última regulació laboral aprovada pel Govern de François Hollande, que reconeix el dret dels empleats a desconnectar fora de les hores de treball.

En comú Podem , formació integrada en la coalició parlamentària d'Units Podem, ja va registrar a la Cambra baixa una proposició no de llei en la qual sol·licitava al Govern que aprovés una regulació en aquest sentit. En la seva proposta, la formació demanava al Govern que reconegués el dret dels treballadors a desconnectar de la seva feina ja no rebre missatges ni correus electrònics un cop conclosa la seva jornada laboral.

D'altra banda, el PSOE també ha presentat aquest dilluns al Congrés dels Diputats una proposició no de llei per exigir que es reguli aquest dret mitjançant la reforma del règim laboral. A través d'aquesta modificació els socialistes també pretenen garantir la privacitat i intimitat dels treballadors en el seu àmbit de treball. "Espanya ha de posar-se al dia en el reconeixement dels drets digitals com han fet altres països" , ha explicat en declaracions als mitjans el diputat socialista Artemi Rallo.