Quantcast

Detenen a Girona un home acusat de finançar el DAESH

La Guàrdia Civil , sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional, han detingut aquest dimecres a Arbúcies (Girona) un home marroquí de 43 anys per finançar el DAESH.

Els agents del servei d'Informació de la Guàrdia Civil investigaven al detingut des de principis d'any. Estava sent investigat per participar, al costat dels seus dos germans detinguts el juliol de l'any passat, en una operativa que enviava diners a combatents desplaçats a la zona de conflicte sirià-iraquiana a través d'agències d'enviaments de fons.

El detingut enviava diners a través d'una complexa xarxa d'intermediaris. Perquè els diners arribessin al seu destí final, els enviaven en quantitats que no cridessin l'atenció per burlar els mecanismes de control sense despertar sospites.

Segons publica 'El Mundo', el que el va motivar per finançar el DAESH va ser la presència d'un membre de la família a la zona de conflicte. D'aquesta manera, els germans van organitzar una trama per recaptar fons i fer-los arribar a Síria. El paper rellevant que el detingut exercia en l'organització, ha motivat la seva detenció.