Quantcast

Vives destaca el moment "d'especial preocupació per la situació mundial" en el 24è aniversari de la Constitució

El copríncep episcopal també destaca el fet que Andorra vagi enfortint les seves relacions amb els estats del món, i especialment amb els veïns europeus més propers, i ho atribueix a la "gran transformació" que va viure el país fa 24 anys, amb l'aprovació de la Constitució. És per això que demana ser agraïts i honorar els impulsors del procés constituent, "que van saber tenir present la nostra particular i rica història, interpretar les exigències i possibilitats del present i del futur del país, i dur a bon port les difícils negociacions entre corrents ideològics i interessos legítims".

El copríncep considera que la Constitució és una eina fonamental d'unitat, sobirania i progrés en els valors i compromisos, una llei que harmonitza el funcionament de les institucions i permet mirar el món amb confiança. Finalment, demana al poble andorrà que aquest 14 de març "visquem una joiosa festa democràtica, que ens uneixi i refermi en el compromís de mantenir una convivència pacífica i una dedicació generosa de tots envers el bé comú".