Quantcast

Descobreixen que l'aigua de les aixetes és de color rosa al Canadà

Al poble d'Onoway al Canadà, els veïns van descobrir com l'aigua que sortia de les seves aixetes era de color rosa. Els veïns van quedar desconcertats davant el que estava succeint i no van trigar a publicar-ho en les xarxes socials.

L'alcalde d'Onoway, Dale Krasnov, va escriure un missatge a la pàgina web dient que l'incident no va causar cap problema als habitants i no corrien cap risc.

Segons ha publicat el 'Huffington Post', l'alcalde va explicar que el color rosa de l'aigua que sortia de les aixetes es devia a una reacció química davant el permanganat de potassi. Per error, va haver-hi una fuita a la planta local de tractament on la substància química va anar a parar a l'aigua potable que arriba a les llars de la localitat.

El permanganat de sodi s'utilitza per separar el ferro i el sulfur d'hidrogen de l'aigua . Segons ha informat l'alcalde, el mal funcionament d'una vàlvula va provocar que la substància química passés a un dipòsit d'aigua quan s'estava netejant el filtre.

Encara que l'alcalde ha assegurat que els veïns de la localitat no corren cap perill, l'Organització Mundial de la Salut adverteix que aquesta substància química pot provocar irritació a la pell. Krasnov ha anunciat que el dipòsit ja ha estat drenat. Els veïns d'Onoway han presentat nombroses queixes a causa de la falta d'informació i perquè no van saber que era el que passava fins al dia següent quan tot estava solucionat.