Quantcast

A estudi la gratuïtat del túnel d'Envalira quan el port estigui tancat

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha destacat que s'avaluarà quin és l'impacte econòmic de poder aixecar la barrera del peatge del túnel d'Envalira només quan el port d'Envalira està tancat ja que ara com ara el túnel és només gratuït quan aquest pas està tancat i també quan ho està l'accés amb França. S'ha compromès a fer aquesta anàlisi i a prendre mesures, ja, de cara a la temporada hivernal pròxima. D'aquesta manera, ha destacat que ara com ara el Govern ja es fa càrrec del pagament quan aquest peatge està obert ja que aquesta mesura no va a càrrec de la concessionària sinó de l'Executiu i que en anys de molta neu, per exemple el 2014 o el 2015, això suposa un cost de més de 100.000 euros.

Torres també ha recordat que entre l'Executiu i la concessionària es fan càrrec del 50% de descompte del qual gaudeixen els residents i treballadors al Pas de la Casa. Aquestes han estat algunes de les qüestions que ha posat en relleu Torres a respostes de les preguntes formulades pel conseller liberal Ferran Costa. A més, ha destacat que el rescat de la concessió és “un objectiu de llarg abast” i que “molt probablement” s'haurà de dur a terme la propera legislatura, tal com ja va posar en relleu el cap de Govern, Toni Martí.

Costa li ha respost que la situació actual no sembla “lògica” i ha instat el Govern a estudiar les alternatives perquè el túnel també sigui gratis quan el port estigui tancat i no només quan es dona el doble tancament esmentat.

D'altra banda, el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, i el conseller del Partit Socialdemòcrata, Pere López, han mostrat les seves visions contraposades al fet sobre si s'ha sortit de la crisi. Mentre Camp ha defensat que és així i que en els indicadors socials tardarà més en notar-se aquesta recuperació, López ha acusat l'Executiu de ser “als llimbs” i de “no tocar de peus a terra” i ha apel·lat a diferents indicadors, com l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que mostra que “un 44% de les persones no podrien fer front a una despesa imprevista de 700 euros”. Camp l'ha acusat d'enumerar “indicadors sense caps ni peus” i també s'ha “excusat” si algú que ho està passant “malament” es va sentir ofès per les seves paraules dient que s'ha sortit de la crisi ja que “els indicadors demostren aquesta recuperació”.