Quantcast

CM.- El Govern i els comuns ja tenen l'acord sobre competències i la setmana vinent tancaran el de les transferències

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha confirmat que aquest dimarts els comuns i el Govern han donat per acabada la negociació sobre les competències i que ara només queda plasmar aquest acord per escrit i que, pel que fa a les transferències, s’espera que la setmana que ve la qüestió quedi, també, tancada.

Així, i quant a les transferències, queda “una qüestió molt puntual”, que tindria a veure amb “les variables” que s’han d’introduir, com per exemple, el concepte de solidaritat entre parròquies, que cal acabar “d’ajustar”, ha dit el ministre Portaveu. D’aquesta manera, els dos acords ja podrien ser traslladats al Consell General, en principi, després de la reunió de la setmana vinent.
  
D’altra banda, i qüestionat sobre el tancament del consolat de França a partir de l'1 de setembre, Cinca ha posat en relleu que es tracta d’una qüestió que és competència del Govern francès i que, per tant, no “compet” a l'Executiu fer aquesta valoració i més, ha afegit, quan es tracta d’una mesura que afecta els consolats d’altres països, més enllà d’Andorra. Ha volgut remarcar, però, que aquesta decisió els hagués preocupat si hi hagués una “afectació” en les relacions diplomàtiques entre els dos països, però que aquesta no hi és. “Les relacions en res es veuran afectades per aquesta decisió”, ha assegurat, i ha afegit que són molt bones tal com demostra, entre d’altres, el compromís entre els dos països per a la millora dels accessos des de França.