Quantcast

La darrera fase d'investigació de la font d'Arinsal començarà a finals de mes

La darrera fase d'investigació de la contaminació de la font d'Arinsal s'iniciarà el 28 de febrer, tindrà una durada d'entre sis i vuit setmanes, i consistirà a colorar l'entorn de la captació per avaluar el nivell de vulnerabilitat del pou. Per a tal efecte s'empraran substàncies específiques que no són contaminants, i per tant no tenen cap afectació per al medi ambient ni per a les persones. Tot i això, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que és possible que les aigües superficials del riu baixen colorades, però seria de manera transitòria i de curta durada.

Un cop finalitzats els treballs, l'empresa contractada per realitzar les investigacions, Antea Grup, podrà analitzar la informació recollida per elaborar l'informe detallat de resultats, i es preveu que sigui cap a finals del mes de maig. Un cop es lliuri l'informe, el Govern procedirà a presentar els resultats, i a valorar i avaluar quines hauran de ser les accions a emprendre.