Quantcast

Oberta la convocatòria per al 3r Premi ARA Jove Periodista

Aquest dilluns l'ARA Andorra ha obert la convocatòria per participar a la tercera edició del Premi Jove Periodista, que enguany s'adreça a alumnes de batxillerat, formació professional i també a estudiants de grau universitari fins a 20 anys, independentment de si cursen estudis al país o a l'estranger. L'objectiu és fer créixer el nombre de treballs presentats, ja que si bé l'any passat hi podien participar uns 1.200 estudiants, enguany aquesta xifra s'incrementa fins als 2.000.

Una altra de les novetats és la temàtica obligatòria d'enguany: 'Xarxes socials i joves: pros i contra'. Tal com ha explicat el director comercial de l'ARA Andorra, Toni Corominas, es tracta d'un àmbit molt proper als joves, ja que és la seva eina de comunicació principal i, per tant, des de l'organització es considera que són les persones més qualificades per poder-ne parlar amb profunditat. Així, l'objectiu és que els joves donin la seva visió sobre un tema d'actualitat que està sobre la taula, i siguin autocrítics.

Els estudiants tenen temps fins al proper 28 d'abril per presentar els seus treballs, que s'engloben dins de tres categories: reportatge escrit, fotogràfic i audiovisual. La data límit s'ha fixat tenint en compte que és posterior a les vacances de Setmana Santa, un període que els estudiants poden aprofitar per acabar els seus projectes. En les properes setmanes, periodistes de l'ARA Andorra faran xerrades explicatives als centres educatius per incentivar els joves participants. Per participar en el certamen, els interessats han d'inscriure's prèviament en un formulari disponible al portal Ara.ad.

La presentació de la tercera edició dels guardons s'ha dut a terme a Andbank, un dels principals patrocinadors del certamen. El sots-director general de Banca País de l'entitat, Josep Maria Cabanes, ha destacat el creixement del protagonisme dels mitjans de comunicació, i més recentment els mitjans digitals, dins la vida dels ciutadans, motiu pel qual considera molt important formar els joves en el món del periodisme, perquè en un futur “donin a conèixer Andorra per tot el món”.

Els treballs es publicaran a l'ARA.ad i els millors de cada categoria seran premiats amb un Ipad 2 Mini. El jurat del Premi Jove Periodista 2017 està format per professionals dels diferents mitjans de comunicació del país: Xavier Mujal, director de RTVA; Arnau Colominas, director d'El Periòdic d'Andorra; Noemí Rodríguez, directora d'estratègia i comunicació de Cadena Pirenaica; Ester Pons, cap de continguts de Ràdio Ser Principat d'Andorra; i Marta Tort, coordinadora de l'ARA Andorra; així com per la responsable de comunicació d'Andbank, Meritxell Roca, i pel director general de la Fundació Valentí Claverol, David Claverol.