Quantcast

La Justícia nord-americana manté el bloqueig contra el veto migratori

Aquest dijous la Cort d'Apel·lacions ha rebutjat el recurs que va presentar el Govern contra la decisió del jutge federal de Seattle de paralitzar el decret migratori que va signar Trump el passat 27 de gener. D'aquesta manera, la justícia nord-americana manté paralitzat el decret migratori.

Un tribunal format per tres jutges del Tribunal d'Apel·lacions n. 9, amb seu a San Francisco, va rebutjar per unanimitat que el bloqueig al veto posi en perill el país, tal com argumenten els advocats del Govern. Davant d'aquesta resolució, Trump ha promès portar la causa davant el Tribunal Suprem. “Ens veiem als tribunals, ¡la seguretat del nostre país està en joc!”, escrivia el president en un missatge publicat en el seu compte oficial de Twitter.

Ara el Departament de Justícia pot presentar un recurs davant del Tribunal Suprem compost per quatre magistrats progressistes i quatre conservadors i que, en cas d'empat, prevaldria la decisió de la instància anterior.

Després de conèixer la decisió, Nicole Navas, portaveu del Departament de Justícia, ha anunciat en un comunicat que el Govern “està revisant la decisió i considerant les seves opcions”.
A la resolució de 29 pàgines, els magistrats del tribunal d'Apel·lacions es van acollir a l'“interès públic general” per mantenir el bloqueig .

“D'una banda, la societat té un seriós interès en la seguretat nacional i en l'habilitat d'un president a adoptar polítiques. De l'altra, la societat també té interès en la lliure circulació, en no separar famílies i en la no discriminació, van apuntar els jutges en la seva decisió.

El decret d'immigració de Trump ha patit diversos cops durant la seva setmana de vida. El més important va ser el del jutge federal James Robart, la decisió manté, fins i tot a dia d'avui, paralitzat el veto migratori.