Quantcast

La sala d'exposicions de Santa Coloma tindrà 250 metres quadrats

El Govern i el Comú d'Andorra la Vella han signat aquest dilluns el conveni de cessió del terreny situat a la rotonda d'Enclar, a tocar de l'església de Santa Coloma, per construir l'edifici que albergarà els frescos romànics de Santa Coloma.

El projecte guanyador del concurs d'idees convocat pel Govern és el de l'arquitecte Jordi Batlle: un edifici de 250 metres quadrats construït en dos volums: un vertical de formigó i circular, i un horitzontal metàl·lic rectangular, col·locat a tres metres d'alçada «en equilibri per simbolitzar la fragilitat dels frescos».

Un cop s'aprovi el pressupost, les obres de construcció es licitaran a la primavera per tal que pugui ser una realitat l'any vinent. Quan s'obri al públic, juntament amb el 'mapping' que s'està preparant per projectar els frescos en el seu lloc originari, el Govern es planteja obrir tant l'església com la sala d'exposicions durant tot l'any, i el preu per accedir al nou espai serà d'uns 5 euros.