Quantcast

La casa mostra per a vendre la Querola a finals de gener

L'any 2012 es va posar la primera pedra a la urbanització de la Querola, un complex de luxe dissenyat per l'arquitecte francès Jean Nouvel pensat per elevar el prestigi immobiliari d'Ordino. El termini de finalització de les obres es marcava al voltant dels dos anys i mig, però els treballs avancen més lentament de l'inicialment calculat, també per culpa de diversos entrebancs que s'han anat trobant els constructors durant el procés. Així, les últimes previsions apunten que la urbanització estarà acabada «a finals del 2018», tal com ha informat Cristina Ten, de Consultoria Singular (l'empresa comercialitzadora de la promoció).

Durant el mes de febrer s'ha previst que comenci la fase de comercialització de l'obra per poder acabar de comercialitzar els pisos, ja que en l'actualitat s'han venut només el 20% del total. Però per poder fer aquest pas, cal primer el vistiplau de Jean Nouvel, el reconegut arquitecte que ha posat cara i ulls al projecte. Concretament, ha de donar el vistiplau a la casa mostra que tot just s'està finalitzant. Està previst que aquest vistiplau arribi durant les properes setmanes, ha assegurat Ten.

Per fer la casa mostra «s'han cuidat tots els mínims detalls» i s'ha utilitzat «el millor del millor» pel que fa als materials, ha manifestat Ten. De fet, aquesta és una de les justificacions per exposar els retards en l'obra. El disseny plantejat per Nouvel pretén ser una progressió de la muntanya i la natura de la zona, tant pel que fa als materials com a la mateixa orografia. Per aquest motiu, s'han anat presentant diversos prototips de casa mostra fins que finalment sembla que s'ha trobat la definitiva, a l'edifici 7 del projecte. Falta només el vistiplau de l'arquitecte. Ten ha afegit que, un cop arribi, l'»execució de l'obra és ràpida» i serà quan es tornarà a presentar el projecte i la campanya de comercialització.

Centre d'interpretació de les molleres

A banda del laboriós procés per fer encaixar el projecte de Nouvel amb la realitat dels materials i dissenys, el fet de voler introduir la geotèrmia com a energia per a les llars també ha alentit les obres. Segons ha informat Ten, el normal és fer un pou per cada habitatge, però en el cas de la Querola se n'han fet dos. És a dir, si són «55 cases, estem parlant de 110 pous», ha afegit.

Finalment, el fet que durant la construcció és trobés una mollera a la zona, la qual va requerir la intervenció del Ministeri de Medi Ambient, també n'ha alentit els treballs. Amb tot, i tenint en compte que la mollera es troba en terreny comunal, ha explicat Ten, la intenció és substituir el projecte inicial de fer-hi un teatre pel d'un centre d'interpretació de les molleres. Serà un espai lúdic que estarà connectat amb unes passarel·les de vidre, dissenyades també per Nouvel.