Quantcast

Miguel Ángel Millán, exentrenador d'atletisme, a la presó sense fiança per abusar de menors

Miguel Ángel Millán ha estat ingressat en presó provisional sense fiança per la jutgessa del Jutjat d'Instrucció Número dos de Tenerife. L'exentrenador d'atletisme, amb gran prestigi en les proves combinades i de llançament, és acusat d'abusar sexualment dels menors als quals entrenava.

En els últims dies, un altre menor ha denunciat un suposat abús per part de Millán, que presumptament va succeir entre els anys 2015 i 2016, de manera que els delictes no han prescrit encara. Un dels atletes més destacats que van passar pel seu entrenament va ser Antonio Peñalver, plata olímpica el 1992, que també va confessar haver patit abusos de Millán.

La primera denúncia va ser interposada per un noi de 19 anys a qui entrenava i que va declarar haver patit abusos sexuals de Miguel Àngel Millar, fins i tot quan era menor d'edat. Arran d'aquest cas, van començar a sorgir-ne de nous, també ocorreguts en l'època en què vivia a Múrcia.

Anteriorment, els jutges havien decidit deixar-lo en llibertat amb càrrecs. El canvi de postura es deu al perill de fuga, ja que Millán posseeix una casa al Marroc a la qual acudeix normalment.