Quantcast

Tres detinguts per vendre, per Internet, pastilles per avortar

La Policia Nacional ha detingut tres persones, a Torrelavega (Santander), Bilbao i Madrid, acusades de vendre a través d'Internet medicaments gàstrics per provocar avortaments.

Segons fonts de la Direcció General de la Policia, els detinguts venien els medicaments en pàgines de compravenda online com a productes per a la interrupció de l'embaràs, quan en realitat eren medicines per al tractament d'úlceres gàstriques i duodenals.

En l'operació, la Policia ha confiscat 170 pastilles en els seus embalatges originals, telèfons mòbils, ordinador i documentació sobre enviaments i recepció de diverses empreses de missatgeria.

Un dels detinguts va ser capturat a Madrid quan es disposava a distribuir els medicaments a diferents punts d'Espanya. Un altre dels arrestats és un empleat d'una farmàcia de Torrelavega, lloc on s'obtenien les mercaderies. Finalment, el tercer detingut és el principal venedor i capitost de la trama que residia a Bilbao, des d'on s'informava als possibles compradors la forma d'administrar el medicament.

Es té constància que els fàrmacs han estat adquirits per més de cent persones a Espanya, moltes de les quals van haver de ser ateses després d'haver consumit els productes.