Quantcast

El Govern revocarà a Trillo i altres 70 ambaixadors

El Ministeri d'Afers Exteriors ha anunciat la revocació de Federico Trillo i d'altres 70 ambaixadors en les pròximes setmanes. La substitució de Trillo per un nou representant d'Espanya al Regne Unit, es deu a causes alienes de l'informe del Consell d'Estat pel qual es responsabilitza l'exministre de Defensa per l'accident del Yak-42.

Segons han declarat, aquesta onada de canvis en les ambaixades espanyoles es deu al fet que tots han complert amb el seu mandat de 4 anys. A causa del fet que el govern ha estat més de deu mesos en funcions, no s'ha pogut procedir al nomenament de nous ambaixadors en els diferents països. Han dit que ja “toca” ja que no se sol prorrogar per més de 4 anys aquest tipus de mandats.

En relació amb l'informe del Consell d'Estat, en el qual es responsabilitza a Trillo per primera vegada de l'accident del Yak-42, l'oposició va demanar la restitució immediata del fins ara ambaixador a Londres. A més es va demanar la compareixença de la ministra de Defensa.

María Dolores de Cospedal ha accedit a reunir-se amb les famílies dels 62 militars morts en l'accident i a més ha anunciat que compareixerà davant el Congrés dels Diputats de forma voluntària per donar les explicacions oportunes.