Quantcast

Iglesias guanya la primera batalla davant Errejón en la votació sobre Vistalegre II

Pablo Iglesias ha aconseguit guanyar la seva primera batalla davant Errejón en la votació de la votació que es durà a terme a Vistalegre II, congrés nacional que se celebrarà al febrer.

La proposta de Pablo Echenique, creada per Pablo Iglesias, ha aconseguit un total de 41,57% dels vots, mentre que el projecte de Errejón ha aconseguit 39.12%, quedant al límit de poder guanyar al número u del partit morat. En total van votar el 22,7% dels militants, un nombre que es manté en la línia que es venia donant al llarg de tot l'any.

Es van votar tres propostes: una creada per Pablo Iglesias, una altra la dels errejonistas, i finalment la que van proposar els anticapitalistes de Podemos. El projecte d'Iglesias ha estat el guanyador, per la qual cosa es procedirà a una votació que uneix els futurs membres de la directiva del partit amb les idees, a diferència de Vistalegre I que van votar les dues coses per separat.

Aquesta votació no era només per solucionar una qüestió estrictament tècnica del pròxim congrés, sinó que es dirimia com la primera de les tantes lluites per arribar al poder entre Iglesias i Errejón. Per això, l'actual líder de Podemos sembla reforçar el seu lideratge i segueix sense tenir rival per ocupar el lloc de secretari general.