Quantcast

La Generalitat insta els catalans a aprofitar les 900 ofertes de llocs de treball pendents de cobrir a Andorra

“Constatem que les necessitats del mercat de treball, de les empreses andorranes i dels treballadors de la Seu d'Urgell, Alt Urgell i àrees d'influència superen les fronteres administratives i, per tant, hem acordat coordinar-nos per trobar solucions”, ha informat aquest divendres el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Josep Ginesta, que ha participat en una reunió amb la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació d'Andorra, Ester Fenoll, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, per tractar de la cooperació per facilitar l'ocupació de llocs de treball transfronterers. 

Després que Fenoll comuniqués en la reunió que a Andorra hi ha 900 ofertes de feina per cobrir, Ginesta ha fet “una crida a totes les persones interessades” perquè “és una oportunitat que cal aprofitar”. Els representants dels governs català, andorrà i de la Seu d'Urgell han decidit continuar els treballs conjunts després del període nadalenc “per establir mesures de cooperació entre el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i l'Agència d'Ocupació d'Andorra”, ha afirmat Josep Ginesta.  

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies ha avançat que, entre les accions que s'estudiaran portar a terme, s'inclouen donar cobertura a la intermediació a les oficines de treball per a les persones que volen treballar a Andorra, així com buscar un instrument perquè les ofertes de treball de les empreses andorranes passin pels circuits del SOC i el portal Feina Activa. Finalment, Ginesta ha subratllat que “les polítiques actives d'ocupació s'han d'ajustar a les necessitats de les persones de la Seu d'Urgell i la comarca així com de les empreses andorranes, de tal manera que ens coordinarem per fer formació segons les demandes de les persones i empreses de totes dues bandes de la frontera”.