Quantcast

La Cerdanya, 14 de desembre 2016: ESTAVAR CONSTRUEIX UN PESSEBRE CATALANISTA

Per tercer any, la biblioteca d’Estavar (Alta Cerdanya) acull un pessebre de grans dimensions, el més gran de Cerdanya i, possiblement, de la Catalunya Nord. Elisabeth Banet, veïna de la localitat, ha dedicat unes 60 hores a construir aquest pessebre, que mesura 24 metres quadrats i s’hi han col·locat unes 200 figures. A més d’incloure les més tradicionals, com el nen Jesús, els Reis o els pastors, el pessebre també compta amb diverses figures de tradició catalana, com ara els castellers, la senyera o el tió.

L’estat francès no permet construir pessebres en espais públics, el que ha generat polèmiques en alguns ajuntaments. Des del consistori d’Estavar argumenten que el seu pessebre és més cultural i un exemple de tradicions catalanes que religiós.

Es tracta d’un pessebre molt participatiu ja que alguns veïns s’han encarregat de recollir la molsa del Puigmal i han donat figures. A més, els alumnes de l’escola catalana Jordi Pere Cerdà de Sallagosa han pintat estrelles per donar-li un toc de color.

La intenció de l’ajuntament és que el pessebre, que es podrà veure fins a finals de gener, s’ampliï en un futur i, paral·lelament, s’organitzi una fira amb tots els objectes i figures que es necessiten per construir-ne un.

Parlen al vídeo: LAURENT LEYGUE, ALCALDE D’ESTAVAR