Quantcast

Eric Jover nega haver incomplert la Llei de Govern per ser propietari d'una empresa

La Llei de Govern, en el seu article 4, prohibeix als membres del Govern contractar amb l'administració pública, ocupar càrrecs directius o pertànyer a consells d'administració en empreses privades que contractin amb l'administració pública. Tampoc els permet exercir activitats remunerades, siguin mercantils, industrials o professionals. A diferència del cas de Jordi Alcobé, que va admetre dur a terme una activitat remunerada mentre era ministre i que per això va acabar dimitint, el ministre d'Educació, Eric Jover, ha assegurat que no està vulnerant la llei pel fet de ser l'accionista únic d'una societat que van crear els seus pares, i que ell va decidir continuar després de la mort del seu pare la tardor del 2014, per “motius tant econòmics com emocionals”.

El ministre ha justificat que no hi ha cap incompatibilitat perquè no ha tingut “cap mena de remuneració” durant el seu mandat i, a més, tot i que “hagués estat legal”, ha assegurat que tampoc no ha rebut dividends d'aquesta societat.

Jover atribueix les informacions a “mitjans digitals molt concrets que ja sabem de quin peu calcen i quins són els seus objectius”, i considera que el que es vol és “desgastar-me personalment i em sap molt de greu”. En aquest sentit, ha assegurat que mentre tingui la confiança del partit i del cap de Govern, el que farà és “intentar fer la meva feina, que és dedicar-me tots els dies a l'educació, als tres sistemes educatius, per continuar fent-los el millor possible”.