Quantcast

Garzón pretén vendre la seu d'IU per saldar el deute del partit

La formació política Esquerra Unida té un deute de prop de 8 milions d'euros. Davant d'aquesta situació, el seu líder, Alberto Garzón, està platejant vendre's la seu del partit, situada al Carrer Olimp de Madrid.

El sòl en el qual s'aixeca l'edifici és propietat de l'Ajuntament de Madrid per la qual cosa necessita la seva autorització per poder vendre'l o llogar-lo. El sòl es va cedir per a un període de 75 anys, només han passat 25. Això complica la situació ja que el nou ús ha de ser terciari, això vol dir que s'utilitzarà per a una altra formació política o una organització amb fins similars.

A causa de la localització de l'edifici, podrien obtenir un total de 3 milions d'euros, quantitat que no aconseguiria disminuir de forma consistent el deute i a més perdrien l'immoble.

Una altra possible solució que es planteja és que aquest edifici sigui la nova seu del partit Unidos Podemos, formació que acaba de ser registrada com un nou partit. Així, Podemos abandonaria la seva seu que se situa al carrer Princesa, ocupant dues plantes d'un edifici.