Quantcast

Ordino s'omple de cambrers fent d'atletes amb motiu de la Mostra Gastronòmica

Els qui passejaven aquest divendres al matí pels carrers d'Ordino s'han trobat amb gairebé una quarantena de cambrers anant amunt i avall amb una safata, una ampolla d'aigua i dos gots plens. El motiu, una cursa de cambrers on s'avaluava el més ràpid i àgil en el domini de la safata, durant un recorregut d'un quilòmetre. Es tracta d'un acte que s'emmarca dins les activitats programades durant tota la setmana, en motiu dels 25 anys de la Mostra Gastronòmica, que tindrà lloc aquest diumenge al Centre de Congressos d'Ordino.

El tret de sortida de la cursa l'ha donat el conseller d'Administració, Comunicació, Comerç i Dinamització del Comú, Xavier Herver, i seguidament els cambrers han iniciat el recorregut, alguns a pas ràpid, d'altres més tranquil·lament, però tot emmarcat en un caràcter molt distès. Fins i tot alguns han volgut fer la cursa acompanyats de música. El primer no ha tardat més de deu minuts.

Herver ha destacat la bona acollida que ha tingut aquesta nova prova, amb 38 inscrits, la majoria procedents de la formació d'hosteleria del Lycée Compte de Foix (que s'encarregaran del servei durant la Mostra), tot i que també s'hi han apuntat cambrers professionals del país. Tots aspiraven a premis en forma d'entrades i abonaments al Centre Esportiu d'Ordino.

Herver ha destacat el «component lúdic» d'aquesta activitat i com s'ha aconseguit fer partícip el poble, que animava els cambrers mentre feien la cursa.