Quantcast

Educació organitza una conferència sobre els drets de l'home i el periodisme

Les desenes activitats d’humanitats tenen com a tema, aquest any, la llibertat d’expressió. Professors de les diverses assignatures de llengua i literatura castellana i francesa, d’economia i de ciències socials participen en l’organització de les activitats d’humanitats, que pretenen, d’una banda, dinamitzar les assignatures de llengua, literatura, ciències socials i economia, per desvetllar l’esperit crític dels joves i, d’altra banda, permetre a professors i alumnes de tots els sistemes educatius treballar plegats, compartir experiències educatives i conviure durant tot un dia. Així, a més de la conferència oberta al públic, Caddy Adzuba també impartirà una xerrada per als alumnes i docents participants a les activitats, a les 9 hores al Centre de Formació Professional.

La conferència de la periodista, activista de la llibertat de premsa i dels drets humans, Caddy Adzuba, tractarà sobre la feina dels periodistes i com contribueix a denunciar els abusos de poder i a la resolució de conflictes. Adzuba explicarà que la llibertat de premsa és el baròmetre que mesura la bona o la mala salut democràtica dels estats. Així, exposarà que la llibertat de premsa i la seguretat dels periodistes són valors per si mateixos, perquè són la palanca de les altres llibertats.

Durant al xerrada, la conferenciant també parlarà del cas de la República Democràtica del Congo, que és un dels països més rics del món en termes de recursos naturals, se n’extreu el coltan, un mineral indispensable per a la indústria de les tecnologies mòbils, l’origen del conflicte i, en canvi, és un dels països més pobres del món.