Quantcast

La Cerdanya, 7 d'octubre 2016: NOVA CAMPANYA DE TREBALLS AL CASTELL DE LLÍVIA

Després de recuperar fa uns anys el Castell de Llívia, aquests dies s’està portant a terme una nova campanya d’excavacions en aquesta zona. En aquesta ocasió, els treballs es concentren en la muralla exterior, que ja és visible des del poble de Llívia. Els experts asseguren que podria mesurar més de sis metres d’alçada i arribar al quilòmetre de llargada.

Els arqueòlegs també han pogut obtenir més informació sobre les cinc torres aixecades al mur de ponent i sobre l’entrada del recinte fortificat.

En els propers dies es consolidaran els murs, ja que algunes parts són molt fràgils, perquè en un futur sigui un espai visitable.

Des de fa més de vint anys, s'han portat a terme diferents fases per recuperar el Castell de Llívia i de moment ja s'ha remodelat la base, el fossar i part de la muralla que l’envolta. La Diputació de Girona, a través del Pla de Monuments, ha destinat 22.000 euros a la campanya d’enguany. L'objectiu és continuar coneixent com era aquesta fortalesa i seguir potenciant la seva vessant turística.

Parlen al vídeo: LLUÍS BAYONA, CAP SERVEI MONUMENTS DIPUTACIÓ GIRONA