Quantcast

Retiren uns mesuradors de coagulació i alerten del mal funcionament d'unes bombes d'insulina i d'uns respiradors

En el primer cas, s'han retirat del mercat els aparells de control de coagulació utilitzats per a la determinació del temps de protrombina en sang en persones que prenen anticoagulants orals. Els models afectats són els Alere InRatio i InRatio2, en els quals s'ha detectat que podien donar resultats inferiors als reals. Davant d'aquest fet, Salut recomana als pacients que utilitzin aquests aparells que canviïn a un mètode alternatiu i retornin els mesuradors a l'empresa.

Pel que fa a les bombes d'insulina Animas Vibe, de l'empresa Animas Corporation, Salut ha alertat de la possibilitat que el seu funcionament s'alteri en rebre un impacte, de manera que recomana els usuaris d'assegurar-se que l'aparell funciona correctament si es colpeja o cau, i que es posi en contacte amb l'empresa si sospita que la bomba s'ha fet malbé.

Finalment, també s'ha emès un avís de seguretat que afecta els respiradors de la marca Astral 100, 100SC i 150 fabricats per ResMed, alertant de la possibilitat que es pugui produir un cessament de la ventilació sense que s'activin les alarmes de 'bateria baixa'. Els usuaris d'aquest aparell han de contactar amb l'empresa per tal que procedeixi a la substitució de les bateries internes del seu ventilador i, si és el cas, també de la bateria externa.