Quantcast

Fernández: "qualsevol decisió, abstenció o terceres eleccions, és un problema per al PSOE"

Javier Fernández , el president del Principat d'Astúries i, des d'aquest dissabte, que dirigeix ??el PSOE , ha parlat per primera vegada des que va assumir la direcció del partit. En la seva compareixença a Ferraz ha destacat la tensió interna i de la cruïlla en què es troba el partit respecte a la governabilitat del país.

" El de dissabte va ser el un espectacle lamentable que no ha de tornar a repetir ", assegura Javier Fernández. Ell mateix ha reconegut que el PSOE viu un incendi interior que els està " consumint ". D'aquí el seu paper actual enfront d'un partit que cal reconduir. L'asturià recalca la seva tasca, separant-la de la fixació de la postura del PSOE davant d'una investidura de Rajoy que ha de prendre el comitè federal , encara sense data.

Mentre el partit continuï en el procés de renovació de lideratges, serà ell qui ha de negociar amb els altres líders polítics. " No vaig a trucar a Rajoy, però si Rajoy em crida em vaig a reunir amb ell ", ha afirmat el socialista. També ha reconegut que " qualsevol solució de governabilitat d'Espanya per pel PSOE, pel que ha d'assumir el desgast de la decisió que ha de prendre ".

El president asturià, un home sobri i proper a Susana Díaz , ha agraït a Pedro Sánchez la seva tasca com a secretari del partit. Ara ell s'enfronta a un partit trencat i una situació política complexa que es debat entre l'abstenció o unes terceres eleccions.