Quantcast

La Fundació Maragall presenta una exposició a Andorra per recaptar fons per a la lluita contra l'alzheimer

L'exposició promoguda per la Fundació Pasqual Maragall que s'estrenarà aquest dimecres a la tarda comptarà amb 24 quadres, 6 escultures i 12 litografies de diferents artistes del país veí, com: Perico Pastor o Antoni Clavé, entre altres. Aquestes obres provenen en la seva majoria de l'arxiu d'Umberto Rivas, tot i que algunes d'elles han estat cedides pels mateixos autors, per tal d'ajudar en el projecte.

Les obres estaran a la venda durant les dues setmanes que romandrà l'exposició al Museu del Tabac i el preu rondarà entre els 50 i els 3.000 euros, ja que, segons la portaveu de la Fundació, Cristina Maragall, filla de l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, “volem que les obres siguin assequibles a totes les butxaques”. Maragall també ha destacat que “cal parlar més sobre la malaltia” i que en aquests moments estan treballant en la “prevenció, ja que és la línia que ha tingut més èxit, fins ara”, segons ha assegurat la portaveu.

L'objectiu de la Fundació és aconseguir superar les 10 peces venudes en la darrera exposició el 2015, ja que, segons Maragall “a Andorra hem de vendre més i creiem que amb aquesta sala i la conferència ho aconseguirem”. A més, també volen donar a conèixer la Fundació i la tasca que fan mitjançant aquest recull d'obres realitzades entre el 2000 i el 2010, quan es va fer la primera exposició. Una obra molt “variada”, que segons Maragall han portat al país per primer cop “per donar a conèixer la feina de la fundació a Andorra”.

Les obres de l'exposició podran ser adquirides mitjançant un ordinador portàtil que es troba a la mateixa sala, per tal de comprar les peces al mateix moment que s'observen, tot i que, algunes ja estan adquirides i quan acabi l'exposició seran enviades als seus compradors.

La fundació també ha previst realitzar una conferència aquest dimecres a les 19.00 hores, al Museu del Tabac, a càrrec d'una de les investigadores de la fundació, Nina Gramunt, que comentarà els resultats del projecte 'Alfa Life', un subprojecte paral·lel a l'estudi principal de la fundació, que permetrà conèixer els hàbits de vida de 400 voluntaris que han participat en el projecte 'Alfa', per tal d'extreure els factors de risc i la prevenció primària de persones sanes, per prevenir l'aparició de la malaltia o altres demències, ja que, tal com ha comentat Maragall, “això ens permetrà conèixer certes pautes per millorar la qualitat de vida dels malalts”.