Quantcast

Clinton surt reforçada enfront de Trump en el primer debat electoral

Hillary Clinton va aconseguir acorralar en el primer debat electoral al seu adversari Donald Trump. Almenys, això consideren el 62% dels teleespectadors de la CNN, enfront del 27% que creuen que Trump es va imposar. La veritat és que des del propi Partit Republicà, el governador de Nova Jersey, Chris Christie va reconèixer que "clarament, sempre hi ha possibilitat de millorar".

El d'aquest dilluns va ser un debat que es presagiava complicat per Hillary . El seu contrincant és un personatge televisiu que podia sortir reforçat d'aquest format. No obstant això, el magnat va estar impacient (el moderador li va fer callar 30 vegades) i li va costar sortir de dues contradiccions en què el mateix s'ha enrocat durant la campanya.

Va ??ser un debat en el qual no es van veure grans propostes, més enllà dels plans comercials, penals i de política exterior del republicà. Una cosa que la demòcrata va usar en contra: "Una persona que perd els nervis per un 'tuit' no pot tenir la mà sobre el botó nuclear. El temperament de Trump no és l'adequat per a ser comandant en cap".

A més, Clinton va acusar Trump d'evasió fiscal, al que aquest va respondre que "revelaria la seva declaració fiscal si Hillary revelava els 30.000 correus electrònics oficials que comandament esborrar del servidor del seu Departament d'Estat". Els atacs del multimilionari es van centrar en la "mala experiència i imatge" de Clinton, recordant els problemes de salut d'ella.

Trump no va donar l'espectacle al que acostuma a l'audiència. Una audiència que va viure el debat com una veritable festa política, seguint la tradició nord-americana. Queda molt per veure en els 42 dies de campanyes restants i els dos nous cara a cara entre els aspirants al Despatx Oval abans de les eleccions de novembre.