Quantcast

Susana Díaz disposada a posar-se al capdavant del PSOE si s'ho proposa el partit

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz , ha parlat aquest matí a Puerto Real (Cadis) i ha dit que estarà allà on creen els seus companys que és més útil per al PSOE, ja sigui a la cua o al cap del partit. Aquestes declaracions es produeixen després de la convocatòria del Comitè Federal pel secretari general, Pedro Sánchez, a causa dels mals resultats obtinguts en les eleccions gallegues i basques .

Davant d'aquesta caiguda en cadena del PSOE en les últimes eleccions, Susana Díaz ha afirmat que hi ha d'haver algun tipus de responsabilitat política i no culpar els que sí que guanyen eleccions. A més, insisteix en la idea que l'important ara és Espanya i no les disputes internes del partit.

La presidenta andalusa no entén la raó de convocar el Congrés davant la situació d'inestabilitat política del país. Pedro Sánchez va proposar dilluns passat celebrar unes primàries el dia 23 d'octubre , a només una setmana abans de la data límit per poder formar un govern i evitar així unes terceres eleccions generals.

< p> Tota aquesta situació s'intensifica amb la ruptura del pacte de govern entre el PSOE i Podem en la Junta de Castella-la Manxa . Díaz ha afirmat creure que la formació estatge pretén fer xantatge al seu partit i ficar-se en els problemes interns. Segons la seva opinió, el secretari general va haver de cridar a l'ordre per poder frenar aquesta situació.