Quantcast

La jutge confirma el processament del PP per destruir els discos durs de Bárcenas

Rosa Maria Freire , la jutgessa d'Instrucció número 32 de Madrid que investiga l'esborrat dels ordinadors de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas , ha confirmat el processament del PP per un delicte de danys informàtics . A més, ha aclarit que l'encobriment no se li imputa per ser el partit una persona jurídica i això només es pot atribuir a persones físiques.

Amb aquesta decisió, Freire desestima els recursos de reforma presentats per la Fiscalia, el Partit Popular i el que va ser informàtic de la formació, José Manuel Moreno, i continua el camí cap a la banqueta del Partit Popular per un delicte de danys informàtics i de tres dels seus responsables, la gerent i tresorera del PP, Carme Navarro ; el responsable d'informàtica José Manuel Moreno ; i l'advocat de l'assessoria jurídica del partit, Alberto Durán ; a qui se'ls acusa també d'un delicte d'encobriment.

Freire insisteix que hi ha "indicis d'un esborrat a consciència, amb ànim de destruir, no només els arxius existents, sinó qualsevol altra informació que hagués existit prèviament en els discos durs i que pogués revelar- després dels corresponents treballs tècnics a realitzar, si escau, per les unitats policials especialitzades " tenint en compte que els fets denunciats per Bárcenas s'estaven investigant a l'Audiència Nacional.