Quantcast

Josep Plaja guanya el Premi Arts Andorra en dibuix i un accèssit en la categoria pintura

El Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria ha acollit aquest dilluns al vespre el lliurament de premis i la inauguració de l'exposició dels Premis Arts Andorra 2016. El protagonista de la nit ha estat el gironí Josep Plaja, que s'ha endut dos guardons i que ja va endur-se un accèssit en l'edició passada. D'una banda, ha rebut el primer premi en la categoria de dibuix, dotada amb 1.000 euros per illa Carlemany, amb l'obra 'Dia de mercat'. I a més, ha obtingut un accèssit en categoria pintura, dotat amb 1.000 euros per Crèdit Andorrà, amb l'obra 'Panoràmica en blaus de la Vall d'Ordino'. En pintura, també s'ha lliurat un segon accèssit de 1.000 euros, en aquest cas a Francisco Rafael Escalera, amb l'obra 'Mediodía en Colliure'.

En la categoria de disseny gràfic, dotada pel Govern, s'han lliurat premis en quatre modalitats i s'han declarat desertes les de fullets i publicitat. Tots quatre premis han estat per Núria Publicitat, que ha rebut 500 euros pel llibre 'Forma' d'Hysteriofunk, 350 euros pel cartell 'Temporada Auditori 2015-2016', 350 euros pel web 'Indicadors Medi Ambient 2015', i 350 euros per la publicació 'L'art de viure a Andorra'.

Finalment, pel que fa al Premi de Fotografia Joan Burgués Martisella, el primer premi, de 300 euros, ha recaigut en la col·lecció titulada 'Fiesta de la brujería' del navarrès Javier Yárnoz, el segon premi, de 200 euros, ha estat per Ángel Atanasio Rincón, de Ciudad Real, i el tercer premi, dotat amb 100 euros, se l'ha emportat José Lara Cordobés, de Córdoba, amb la col·lecció titulada 'Músic'.
La dotzena edició del Premi Arts Andorra ha rebut una trentena d'obres de totes les categories i, tal com ha destacat la copresidenta de l'entitat, Maria Carme Jaumot, ha minvat una mica la participació però en canvi hi ha hagut força qualitat. Durant l'acte de lliurament, el conseller de Cultura del Comú de Sant Julià, Josep Roig, ha volgut fer un reconeixement al Cercle de les Arts i de les Lletres per la seva tasca de difusió i suport a la cultura. Les obres exposades al vestíbul del Centre de Congressos es podran visitar fins al proper 14 d'octubre.