Quantcast

Els projectes de Zoe, Jordi Casamajor i Eve Ariza es podran veure abans que es decideixi quin anirà a la Biennal

El proper dimarts 4 d'octubre, s'inaugurarà al públic l'exposició 'Tallers d'Art: els projectes', a la sala d'exposicions del Govern Artalroc. El públic podrà contemplar els projectes que els tres artistes seleccionats per representar Andorra a la 57a Biennal de Venècia, Zoe, Jordi Casamajor i Eve Ariza, han preparat durant l'estiu per al certament que tindrà lloc de maig a novembre del 2017.

El passat 11 de maig es va convocar un concurs per concedir els tres espais de treball dels Tallers d'Art, amb la novetat que un dels participants representarà Andorra a la Biennal. Ara el resultat d'aquestes creacions es podrà veure entre el 4 d'octubre fins al 23, a Artalroc. La inauguració tindrà lloc a les vuit del vespre i permet que, per primera vegada, el públic andorrà pugui conèixer les propostes finalistes abans de saber quina és l'escollida. 

I és que a partir del 6 d'octubre, el comissariat disposarà de sis dies laborables per emetre el veredicte i fer públic quina de les tres obres representarà Andorra a la Biennal. El comissariat està format per Míriam Ambatlle, comissària principal; Javier Balmaseda, comissari de suport; i un representant del Ministeri de Cultura.

Les peces dels tres artistes presenten tècniques i significats molt diferents entre si. Zoe deixa de costat temporalment la pintura amb 'Lost Origin', una nina de tres metres i mig d'alçada, i que planteja una reflexió sobre l'ésser humà. Jordi Casamajor, per la seva banda, s'atreveix a reunir el seu particular bestiari a un conjunt escultòric de vuit peces: 'Omphalos', que representa un ritual primigeni, màgic i sagrat. Finalment, Eve Ariza presenta la instal·lació 'Murmuris', formada per 800 pertorbadores boques que emeten sons en silenci. Cal tenir en compte que aquests són només els esbossos del que pot anar a Venècia.

Per entendre millor les propostes, han explicat des del Ministeri de Cultura, cada una anirà acompanyada d'una maqueta a escala representant l'obra final dintre del pavelló andorrà, a les dependències del Palazzo Ca' Cappello Memmo de Venècia.

El projecte Tallers d'Art es va iniciar entre el 1994 i el 1995, amb l'objectiu de facilitar als artistes un espai de treball i la possibilitat d'exposar la seva obra amb la publicació d'un catàleg. Ara el projecte s'associa amb la Biennal de Venècia, per oferir a l'artista guanyador el millor aparador per a la seva obra, i assolir així l'objectiu de donar a conèixer «internacionalment l'art de manufactura andorrana».
 
Nou espai web de la Biennal

Com a darrera novetat, el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports presentarà el dia de la inauguració de l'exposició el nou espai web dels Tallers d'Art i de la participació andorrana a la Biennal de Venècia, que recollirà tota la informació relacionada amb aquest nou projecte conjunt i estarà ubicat dins de la pàgina web oficial del Ministeri de Cultura.