Quantcast

Candidatura per acollir la cimera de l'EANA al 2018

La junta directiva de l’EANA va visitar Andorra el passat mes de juny per avaluar la proposta andorrana. Segons s’ha posat de manifest en el plenari d’aquesta setmana, es veu amb molt bons ulls que la cimera se celebri al Principat al 2018. El vicepresident executiu de l’ANA, Àlex Terés, ha explicat que «comptem amb el suport d’agències com l’espanyola EFE o la portuguesa LUSA, per la qual cosa estem segurs que podrem portar aquesta cimera a Andorra». Terés ha destacat que «la junta de l’EANA ha emès un informe favorable perquè Andorra sigui país amfitrió, tot i que en el mateix informe assenyala la llunyania del país amb els aeroports de Barcelona o Tolosa com a únic punt negatiu».

L’Aliança Europea d’Agències de Notícies decidirà el proper mes de maig a Nicòsia (Xipre) si elegeix la candidatura d’Andorra. Fins a la data cap altre país opta a organitzar la cimera, si bé Zurich, a Suïssa, ha mostrat interès en acollir-la. Al 2017 la cimera se celebrarà a Bucarest (Romania).